Cafe van Lin 1944

– GESLOTEN –

Een (museum)café vol verhalen

In de zoektocht naar het verhaal achter het optreden van Josephine Baker in Overasselt is er meer informatie naar voren gekomen dan we vooraf hadden gehoopt. Niet alleen over Josephine Baker maar ook over Café van Lin en de familie van Lin. Prachtige spullen die ooit in het café stonden werden er afgegeven en kregen een plek in het “café”. Er kwamen spullen, documenten ‘boven water’ die bijzondere verhalen vertellen de oorlogsperiode in Overasselt.

Al deze prachtige verhalen en anekdotes willen we graag een plek geven in de expositie. Helaas is het café is te klein om alles een plekje te geven, de tijd te kort om alles op een zondag per maand te kunnen doornemen en daarom gaan we op de website de verhalen verzamelen en uitleg geven over de verschillende voorwerpen uit het café.

Ondanks de vele artikelen, informatie en verhalen die we inmiddels ontvangen hebben, denken we dat er nog veel meer informatie over Café van Lin (periode 1938 – 1946) is. We staan er dan ook voor open om dit te verwerken in de expositie. Heeft u nog spullen, verhalen of anekdotes uit deze periode dan horen we dat graag.

Hier op de website  gaan we met regelmaat nieuwe verhalen toegevoegen,  bezoek dus met regelmatig deze website of Café van Lin 1944 op social media.

Trouwdatum Jacobus en Johanna

Jacobus van Lin en Johanna Verheggen beloven elkaar eeuwige trouw. We volgen hun leven, hun kinderen en hun cafe in Cafe van Lin 1944

Opening Cafe van Lin

Jac van Lin neemt het cafe over van zijn vader. Vanaf 1903 hadden die het overgenomen van de Familie Hol.

Geboorte Henny van Lin

Henny was het achtste kind van Johanna en Jacobus van Lin. Hij werd geboren in het cafe aan de Hoogstraat. Aan zijn jeugd en aan de oorlog heeft hij voornamelijk avontuurlijke herinneringen overgehouden, waarover hij graag vertelde.

Opening van de Zaal

Zaal van Lin wordt geopend om 5 uur - half 6 dansen

De oorlog breekt uit

België en Nederland werden op 10 mei 1940 door Duitsland aangevallen. Op 15 mei capituleerde Nederland. Het zou niet lang duren voor de bezetters ook in Overasselt en zich in Cafe van Lin lieten zien.

Overasselt is vrij

Na jaren van bezetting, nemen de geallieerden Overasselt en omgeving over. Parachutisten komen naar beneden en de vrijheid viel letterlijk uit de lucht.

Dora van Lin & Toon Berlie nemen cafe over

Dochter Dora van Lin neemt samen met haar man Toon Berlie Café van Lin over. Vanaf nu gaat het Café verder als Café Berlie. (Foto: Toon Berlie & Tante Leny)

Monica Zeegers neemt pand over

Na jaren in gebruik te zijn geweest neemt Monica Zeegers het pand over. Monica gaat het verbouwen en zal het gaan gebruiken als uitvaartcentrum. Het einde van het cafe in Overasselt... of toch niet?

Cafe van Lin 1944

Opening van Cafe van Lin 1944. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding wordt een deel van het pand weer in de sfeer van 1944 gebracht. Zoveel mogelijk originele spullen en sfeer komen weer terug