Een kadootje waar ik zuinig op ben

Enkele jaren geleden werd er door Liberation Route Europe een luistersteen voor onze deur geplaatst, uiteraard in goed overleg, met het bijzondere verhaal van Josephine Baker. Ik werk dus in het pand waar deze bijzondere vrouw en groots artiest heeft opgetreden realiseerde ik mij toen. Ik ben mij gaan verdiepen in het leven van deze vrouw en hoe meer ik over haar te weten kwam, hoe meer ik deze vrouw begon te bewonderen.

Nu in het kader van 75 jaar bevrijding hebben we de mogelijkheid dit verhaal nog eens goed te vertellen. Niet iedereen weet dat deze, en andere wereldsterren, in dat Gelderse plaatsje kwam optreden. Het ging vaak om besloten activiteiten voor de manschappen die hier in het cafe een avond kwamen om te ontspannen.

Vanaf september willen wij iedereen de gelegenheid geven om nog eens te kunnen zien, hoe het café er toe uitzag en hoe het sfeertje geweest moet zijn toen Josephine Baker kwam optreden. Het café is nu in gebruik voor het uitvaartcentrum, maar voor deze bijzondere gelegenheid, 75 jaar vrijheid, verplaatsen we onze activiteiten naar de andere ruimtes in het pand. Als eigenaar en gebruiker van het voormalig café – zalencentrum, vind ik het een eer om de historie ervan levend te houden evenals het gedachtengoed van Josephine Baker. Het is een kadootje waar ik zuinig op ben